زهرا خمسه (طراح و تصویرگر)

زهرا خمسه هستم؛ تصویرسازی کار می‌کنم، یک بخش عمده‌ای از کارهایی که من تولید کرده‌ام؛ کارهای مذهبی بوده‌اند. افتخار می‌کنم به کارهای مذهبی‌ای که تولید کرده‌ام و دوستشان دارم و باعث افتخارم است. شهدا برای ما خیلی باارزش هستند.  من خواهشی دارم از سفارش‌دهنده‌هایی که کار مذهبی سفارش می‌دهند، کار مذهبی‌ را دست تصویرسازی که ضعیف و آماتور است، ندهید. شاید شما در بودجه و هزینه‌هایتان صرفه‌جویی بکنید، ولی آسیب می‌زنید. شما دارید کار فرهنگی تولید می‌کنید، کار مذهبی تولید می‌کنید، و این کار قرار است به دست خیلی‌ از بچه‌های ما برسد، آسیب می‌زنید چون آن طور که باید ارائه نشده.

زهرا خمسه (طراح و تصویرگر)

کار مذهبی را بسپارید دست حرفه‌ای‌ها و بگذارید ماندگار بشود. تولید و چاپ مجدد بخورد و برای مردم مفید باشد. انقدر کار ضعیف تولید نکنید. به نظر من اگر کار ضعیف تولید نشود بهتر از این است که تولید بشود و حتی برای چند دقیقه هم نشود به این کار نگاه کرد. آسیب می‌زند، با آن بودجه‌ای که دارید، کمتر تولید کنید ولی با کیفیت تولید کنید، چون مهم است و نسلی که بیرون می‌آید، به این آثار نیاز دارد. این آثار باید خوب و ارزشمند باشد. اگر ارزشمند باشد استقبال می‌شود. ممنون که به عرایضم گوش دادید و ممنون که کارهای خوب تولید می‌کنید.

چگونگی حفظ حقوق طرفینی میان طراح و ناشر

زهرا خمسه (طراح و تصویرگر)

شاید یکی از مشکلاتی که ما در حوزه‌ی تصویرسازی یا حوزه‌ی هنری داریم؛ نبودِ سواد حقوقی است. من کمتر کسی را سراغ دارم که سوادِ حقوقی داشته باشد و علم کامل داشته باشد به قراردادی که امضاء می‌کند. به تبصره‌ها و بندهایش. و شناخت درستی از مسائل حقوقی خودش داشته باشد. من تصویرگرهای زیادی را می‌بینم که گله‌مند هستند و سعی می‌کنند به طریقی گِله و شکایت خودشان را اعلام کنند. خود من هم قبلاً همین رفتار را داشتم و وقتی می‌دیدم که در پروژه‌ای حقّم ضایع شده و حق و حقوقم ادا نشده، شروع می‌کردم به داد و قیل و سرو صدا که ای

وای کسی آمده این وسط حقّ من را خورده و یا زحمتی که کشیده‌ام بی‌نتیجه قرار گرفته. اما بعد به این نتیجه رسیدم که این مشکل من بوده، من هم بی‌تقصیر نیستم و باید سواد حقوقی‌ام را بالا ببرم و شناخت داشته باشم به کاری که انجام می‌دهم.

ما جدا از بحث هنری که داریم یک محصول هنری را تولید می‌کنیم، امّا محصول است و این دارد وارد چرخه‌ی بازار می‌شود و از آن کسب درآمد می‌شود. خودمان را با عنوان هنر، کار هنری، ارزش هنری و اینها فریب ندهیم. ما یک محصول داریم تولید می‌کنیم و این شغل ما است. اگر نگاهمان به این فعالیت، یک شغل باشد، باید نگاه دقیق‌تر و درست‌تری داشته باشیم و به مسائل حقوقی‌اش هم آگاه باشیم. این خیلی کمک می‌کند برای بهبود روابط تصویرگر، طراح و هنرمند، در اصل با سفارش‌دهنده. فکر می‌کنم اگر به این درک برسیم دیگر به مشکل نخوریم و سوءتفاهم‌ها حل بشود و بتوانیم در فضای مسالمت‌آمیز و دوستانه‌ای همکاری داشته باشیم و چه بسا همکاری‌های خیلی خیلی مفید‌تر و ارزشمندتر. امیدوارم که شرایطش ایجاد بشود و همه به آن درک و سوادِ حقوقی برسیم.

keyboard_arrow_up