این جلسه که در محل تعاونی ناشران استان قم برگزار گردید، میزبان جلسه آقای سیدمحمود حسینی پس از خوشآمد گویی به میهمانان، از ایشان خواستند که به ارائه دیدگاه و نقطهنظرهایشان بپردازند.
ابتدا آقای سبحانینسب (مدیر انجمن ناشران کودک و نوجوان قم) ضمن بیان خسته نباشی به ایشان، گزارشی از وضعیت نشر، به ویژه نشر کودک و مسائل مؤلفههای مرتبط از جمله کاغذ گلاسه و دیگر انواع کاغذ و اینکه قیمت مواد اولیه کتاب چطور باعث آسیب دیدن کیفیت کتابها شده است و یا حتی اگر ناشری بخواهد برای حفظ کیفیت با گلاسه به قیمت موجود کاری را ارائه کند؛ این مخاطب است که نمیتواند و یا به زحمت بتواند کتاب مورد علاقهاش را تهیه کند. از طرفی عدهای از ناشران با سرمایهگذاری سنگین و هدفمند اقدام به چاپ کتابهای ترجمه کرده اند و این درحالیست که بافرهنگ و ارزشهای دینی ما در تعارض هستند، ضمن اینکه عرصه را برای ناشران حوزه دینی تنگ کردهاند. معضل دیگر این کتابها تغییر ذائقهی بچهها شدهاند و با فرهنگ ما بسیار متفاوت و حتی ضدّیت دارد. مجموعه ناشران قم یک تنه بار کتاب حوزه دینی کتاب کودک را برعهده گرفتهاند و تا حدی تهران و مشهد.
علیرغم تمام مشکلات ما سعی کردهایم در فضای کار کتاب کودک بمانیم و خسته نشویم. توقع ما این است که با همدلی و همکاری در پی تقویت انجمن کتاب کودک قم بشوید و در مقابل کم لطفیهایی که با انجمن میشود، حمایت عملی خود را بیشتر نشان دهید.
در ادامه آقای امیری تکملهای بر صحبتهای آقای سبحانی زدند و گفتند: همه نه نشرجمال هستند که با سابقهای طولانی و تمرکز بر کار دینی کودک دارای یک جاافتادگی باشند و نه نشر براق که با داشتن بازارهای خارجی بتوانند هزینههای خود را جبران کنند. این مطالب نه از جهت تعریف و تمجید باشد، بلکه میخواهم بگویم که ما امروز برای انجمن اینجا هستیم؛ یعنی به دنبال همفکری هستیم تا نشاط و جنب و جوش را برای کسانیکه خود را اهل کتاب کودک و نوجوان نمیدانند ایجاد کنیم و با داشتن جلسات با شما و دیگر دوستان همه را متقاعد کنیم که با ما همراهی و همفکری کنند. از آنجا که بازار روی خوش به کتاب دینی کودک نشان نمیدهد، عدهای از همکاران به کتب ترجمه شده روی آوردهاند. در کل به دنبال این هستیم فضایی که داریم، قبل از افتادن به دست نااهلان با وارد کردن شوکی به جنب و جوش بیافتد.
در پایان این جلسه جناب آقای حسینی مدیر محترم تعاونی ناشران قم، ضمن معرفی جایگاه ممتاز و ویژه نشر و تعاونی ناشران قم، به بیان نکاتی اشاره کردند: الف) تعاونیهای کل کشور که شامل 12 تعاونی هستند، اتحادیه آشنا را تشکیل دادهاند، اما تنها تعاونی فعال از میان آنها، تعاونی ناشران قم هست و تا حدی مشهد و در امر واردات کاغذ مشغول هستیم. ب) توجه داشته باشید که کارنامهی خوب است که باعث جلبنظر مرکز (تهران) میشود، مثال عینی آن، خود آقای سبحانینسب هستند که با عملکردش خودش را اثبات کرد و در جایگاههای اثرگذار حضور دارند. ج) حرف اول و آخر من این است که در درجهی اول خودتان باید کار جدی انجام دهید، همانطور که ما در تعاونی سی سال پیش متمرکز شدیم و با توان کامل شروع کردیم و نکته این است که برای کار تشکّلی یک توان کامل مورد نیاز است و نمیتوان بعنوان یک توان مکمل برخورد کرد.( این که هم به کار نشر برسیم و این مجموعه را هم داشته باشیم). د) باید انجمن به دنبال ارائه برنامه باشد. برنامه که بود به دنبالش بودجه هم خواهد آمد؛ یعنی مجبور هستند این کار را انجام دهند. ه) در حوزه کتاب دینی به نظر من مقصر خود ما هستیم؛ یعنی به دلیل نداشتن برنامه. و) میتوان با ارائهی طرحی با این مضمون که با توجه به حجم سنگین کارهای ترجمه، برای خالی نکردن عرصه فرهنگی، حوزه دینی کودک چنین برنامهای دارد. مطمئن باشید علیرغم تمام مشکلات حمایت میشوید. «کتاب قم» نمونهای از کارهای فرهنگی بود که ما انجام دادیم. ز) قم قابلیت و توان برعهده گرفتن کتب دینی کودک در سطح کشور را دارد. پیگیر چند مرکز پخش قوی در اقصی نقاط کشور از الزامات معرفی کارهای شما میباشد.