لطفاً خودتان را معرفی کنید
حکیمه شریفی هستم متولد 1359 –قم-دیپلم گرافیک
چه مدت است که کار تصویرگری انجام میدهید؟
از سال 82 وارد انتشارات براق شدم و بطور جدی فعالیتم رو در این زمینه آغاز کردم.
سبک کار شما دستی است یا دیجیتال؟ در مورد نوع کارتان هم توضیح بدهید؟
همکاری بنده با انتشارات براق مقدمه ی آشنا شدنم با سبک و سیاق دیجتال رو مهیا کرد …اما تمایلات شخصیم و آشنایی اساتیدی چون استاد نوری-استاد گایینی-استاد زاهدی و …باعث شدند سبک دستی رو بیشتر بپسندم…هرچند در حال حاضر کارهام دیجیتال رنگ میشه.
کار تصویرگری کتاب هم انجام دادهاید؟
از همان شروع فعلیتم در انتشارات براق کمابیش کارام در نشریات عربی به چاپ میرسید که آشنایی ام با استاد نوری نشریات ایرانی چون سلام بچه ها و پوپک و …رو هم اضافه کرد و کم کم تصویرگری کتاب بهشون اضافه شد.
بیشتر موضوعاتی که کار کردم مذهبی ،آموزشی و داستانهای قرانی بوده…برای انتشارات براق-جامعهالقران کریم –مکتب القران- نشر جمال –کتابک و ….که الان حضور ذهن ندارم…جالبه سال 90-91 مجموعه ای از داستانهای کلیله و دمنه هم تصویرگری کردم با کمک دوست عزیزم خانم مینویی که رنگ آمیزی دیجیتالش رو به عهده داشتند …بعد این مجموعه چندین سفارش با همین عناوین و همان داستانهای تکراری بهم سفارش داده شد.
فکرمیکنید خوب است تصویرگر در حین انجام کارش مثلاً در زمینهی داستان نشستهایی با نویسنده داشتهباشد؟
صد درصد…مواردی برای خودم به شخصه پیش اومده که سفارش دهنده از تکنیک کار خوشش اومده باشه ولیکن نویسنده اون تکنیک و زاویه دید رو رد کنه و کار به کل محول شده به یه تصویرگر دیگه ای…و منم دلخور از زمانی که برای این کار گذاشتم.
ناشری را دیدهاید که روی کارش حساس بوده باشد؟
از آنجایی که ناشرا ابتدا نمونه کار رو میبینن اتفاق افتاده یک تصویر اونقدر رفته و اومده و اصلاحیات خورده که خودم به شخصه توبه کردم دیگه با این ناشر کار کنم و بالعکس ناشر کار نهایی منو نپسندیده و به کل قید همکاری با منو زده.
تمایل دارید بیشتر با ناشرین و مجموعههای مرتبط در قم کار کنید یا با شهرهای دیگر؟
ناشران قم هزینه ی زیادی صرف کار نمیکنن چرا که تکنیکی که من کار میکنم داخل شهر قم خیلی از دوستان تصویرگر با قیمت پایین تری دارن انجام میدن …و ناشران دیگر شهرا خصوصا تهران سبک و سیاق کارشون به مراتب عالی تر و تکنیک هاشون دستی با مترال های متفاوت و متنوع هست
چه اتفاقی باید بیفتد که کار با کیفیت در بازار ببینیم؟
خیلی از ناشران مدیر هنری ندارن و زمانی که کار بسته میشه و از چاپ خارج میشه اونچه تصور میکنی نیست…نمونه بارزش ناظر رنگ ندارن که وقتی از چاپ خارج میشه اونقدر رنگها پر رنگ شده که به کل زیبایی صفحه رو بهم میریزه.
اگر ناشری تصمیم بگیرد که تصویرگری را در استخدام خودش در بیاورد به شکلی که در مجموعهی خودش حضور داشتهباشد تأثیر مثبت دارد یا منفی؟
البته حضور تصویرگر در مجموعه (شهر قم) گره از مشکلات باز نمیکنه …چرا که شما فقط یه تصویرگر هستی و ساعات کارت رو باید پشت میزت سپری کنی و حضور در چاپ خانه شاید معنی نداشته باشه و حتی مطرح کردنش هم مورد استقبال قرار نگیره…بنده خودم مدتی مدیر هنری یکی از این انتشاراتی ها بودم که برای تایید رنگ یک تصویر کار چند باری میرفت و برمیگشت تا مورد پسند قرار بگیره.
در چند نمایشگاه تا بحال شرکت کردید؟
در نمایشگاههای زیادی شرکت نکردم یکی دوبار دوسالانه ی قم-فجر تهران-نیایش مشهد.
یکی دوبار هم تقدیر نامه دریافت کردم
چند وقتیاست که انجمن کتاب کودک و نوجوان در استان قم شروع به کار کرده است. نظر شما از حوزهی کار تصویرگری راجع به شکلگیری انجمن چیست؟ چه انتظاراتی دارید؟
تشکیل انجمن به نوبه ی خودش خیلی عالیه ولیکن اونچه مهمه خروجی کاره…به نظر شخص خودم اولین قدم جلسه با این دوستان و شناخت و ایجاد یک بانک اطلاعات در خصوص تصویرگران قم هست….در جمع تصویرگران نماینده ایی حضور داشته باشه که صدای دوستان تصویرگر رو به دیگر اعضای انجمن برسونه…نمونه اش همین بیمه هنرمندان هست که به شخصه باهاش درگیرم و هنوز راه حلی براش ندارم و اینکه حرفم رو با کی در میون بگذارم…
به نظر شما برگزاری نشست بین ناشرین و تصویرگران میتواند در محیط انجمن مثمرثمر باشد؟
نشستها ظاهر خوبی دارن…حرف میزنند و عکس میگیرند و در نهایت شماره تلفن بین ناشر و تصویرگر تبادل میشه …و هرکسی میره پی کار خودش…چرا؟ به خاطر اینکه شاید سالی یکبار این نشست صورت بگیره….و نشده هر نشست زمینه رو برای نشست بعدی مهیا کنه و برنامه ی جامعی داشته باشه تصویرگران و ناشرین سال به سال همدیگر را نمیبینند و اصلا تبادل اطلاعات بینشون نیست…و این خیلی درد ناکه
چگونه نگاه خود را به نگاه کودک نزدیک می کنید؟
از آنجایی که بیشتر مخاطبین آثار کودک و نوجوان هستند سعی میکنم ضمن اینکه مشغول کار هستم جدیدترین انیمیشنهای روز دنیا رو ببینم…همبازی بچه ها باشم و باهاشون نقاشی بکشم…و در خیلی از موارد هم برای خودم کتابهای کودک میخرم
برای کسانیکه علاقمندند وارد این رشته بشوند چه توصیه ای دارید؟
در اولین مرحله اینکه عاشق تصویرسازی باشن…خوب نگاه کردن به اشیا دوروبر و در نهایت تمرین و ممارست …و چنانچه مایل بودن اتودهاشون رو برام میفرستن و با هم در مورد نکات قوت و ضعف کارا صحبت میکنیم
آیا از ابزار یا روش خاصی برای معرفی کارهاتون استفاده میکنید؟
با معرفی کارام در صفحه اینستاگرام -گروه تصویرسازی که تشکیل شده از هنرمندان تصویرگر و ناشرین به معرفی کارام میپردازم
تصویرگر برای بالا بردن سطخ کیفی کارش چه اقدامی باید انجام بدهد؟
دنبال کردن کارای تصویرگران جهانی…اشنا شدن با تکنیکهای کاری و حتی شرکت در کلاسها و ورکشاپهای اساتید بزرگ…و در نهایت تجربه های جدید
نقطه نظر خاص و یا سوال جا افتاده ای اگر هست لطفا بفرمائید تا استفاده کنیم؟
۵-حرفها و نقطه نظرات زیادی در زمینه ی تصویرسازی وجود داره که تا پای صحبت و درد دل دوستان ننشینید شنیده نمیشه…اولین گام ایجاد یک تشکل هنری مختص تصویگران جهت ساماندهی اوضاع فعلی هست.